Espoon Finnoon kaupunginosaan nousevan vihreän kemianalan huippuosaajien ja -yritysten tiedekeskittymä EriCan työmaalla muurattiin peruskivi tiistaina 3.10.2023. Hankkeen on tarkoitus valmistua syksyllä 2025, jolloin tiloihin muuttaa myös Kemiran tutkimuskeskus, joka on toiminut alueella vuodesta 1972.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toi tilaisuuteen Espoon kaupungin tervehdyksen ja laski ensimmäiset kauhalliset muurauslaastia yhdessä Kemiran toimitusjohtaja Petri Castrénin, A. Ahlströmin toimitusjohtaja Lasse Heinosen ja NIB:n toimitusjohtaja André Küüsvekin kanssa.

”Espoon tutkimuskeskus on sijainnut Finnoossa jo yli 50 vuotta ja on Kemiran tutkimus- ja kehitystoiminnan merkittävä tukijalka nyt ja tulevaisuudessa. Tämä hanke on meille merkittävä strateginen investointi ja on hienoa, että rakennustyöt on nyt saatu käyntiin.” sanoo Kemiran väliaikainen toimitusjohtaja Petri Castrén.

”Olemme iloisia että tämän ainutlaatuisen yritys- ja tiedekeskittymän rakentaminen on aloitettu. Yhdessä Kemiran ja yhteistyökumppaneidemme kanssa voimme luoda parempaa maailmaa tuleville sukupolville”, sanoo A. Ahlströmin toimitusjohtaja Lasse Heinonen.

Peruskiveen muurattiin lieriö, joka sisältää peruskirjan lisäksi Erican piirustukset ja päivän sanomalehtiä sekä hankkeessa mukana olevien Kemiran Oyj:n, A. Ahlström Oy:n, Kirkon Eläkerahaston, Aktia Henkivakuutuksen ja NIB:n viimeisimmät vuosikertomukset, Kemiran henkilöstön viestin tulevaisuuden henkilöstölle, Ahlströmin Identity Booklet -kirjan, koeputken ja tutkimuspipetin, Euro-kolikoita sekä luonnollisesti – EriCan This is love t-paidan.

SHARE