Erica –projektiryhmä teki kaksipäiväisen vierailun Hollantiin syyskuussa. Vierailun tarkoituksena oli tutustua tiedepuistoihin ja organisaatioihin. Jo ensimmäisten vierailujen aikana selvisi, että tutkimustoiminnan mahdollistaville toimitiloille on runsaasti kysyntää ja uusia laadukkaita kohteita on rakenteilla runsaasti.

Amsterdam Health and Technology Campus on toteutettu laadukkaaseen toimistokiinteistöön. Laboratoriotilat oli mahdollista toteuttaa jälkikäteen huonekorkeuden ansiosta. Campus sijaitsee sairaalan yhteydessä ja se on täyteen vuokrattu. Ensimmäisen vaiheen jälkeen alueelle on saneerattu useita kohteita. Alueelle on suunnitteilla myös asumista

Bio Science Park sijaitsee Leidenin yliopiston yhteydessä. Uudisrakentaminen on vilkasta ja tilat ovat hyvin laadukkaita. Myös tässä tiedepuistossa suurin osa toimijoista vuokraa sekä laboratorio – että toimistotilaa. Merkille pantavaa oli se, että kohteita aletaan rakentaa käytännössä ilman esivuokrausta.

Erica –projektiryhmä on jo kesästä 2020 alkaen tutustunut Philipsin teknologiakeskukseen Eindhoveniin perustettuun Eindhoven High Tech –kampukseen, joka on erinomainen esimerkki suuryritysvetoisesta tiedepuistosta. Ryhmä tapasi kampuksen avainhenkilöitä ja sai inspiraatiota ja neuvoja ekosysteemin luomiseen.

“Every company at High Tech Campus Eindhoven shares a common goal: to develop new technologies and applications that help to solve social problems and challenges, and to successfully bring them to the market. This combination of technology and business is central to the many collaborations on the Campus – and it shows.”

SHARE